Veilig Vaarwater

Doorkijkje
Geef een korte beschrijving van de afbeelding
Geef een korte beschrijving van de afbeelding

opdrachtgever: muZEEum, Vlissingen
oplevering: 2010

opdracht: Herinrichting van de zaal 'Veilig vaarwater' van het muZEEum. Deze zaal bevat de vaste opstelling over loodsen, bakens en kaarten.

uitvoering: Uitgangspunt voor dit project was dat zowel de verhalen achter de getoonde voorwerpen als de mensen die in die verhalen een rol spelen, optimaal tot hun recht moesten komen. Dat hebben we gerealiseerd door een aantal vitrines middels toverschermtechnologie interactief te maken en te voorzien van monitoren. De bezoeker kan nu een informatiefilm starten door een hand of vinger op het glas van de vitrine te houden ter hoogte van het verkozen voorwerp. Daarnaast nodigt de ruimtelijke inrichting van de zaal de bezoeker uit om op onderzoek te gaan: vanaf de ingang is de zaal niet in één keer te overzien.

Het bouwen van de vitrines is uitbesteed aan een gespecialiseerde vitrinebouwer; de projectleiding en verdere realisatie waren in handen van HAP. Hiertoe behoorden onder andere: het ruimtelijk ontwerp; het realiseren van scripts en informatiefilms en de technische realisatie. Ook heeft HAP speciaal voor deze zaal een ophangsysteem voor scheepsmodellen ontwikkeld. Dit systeem kan ook worden gebruikt voor het neerzetten, ondersteunen of ophangen van andere grote objecten.

trefwoorden voor deze pagina: